AJAS BRÖLLOPSMUSIK

- stämningsfull musik vid er dag

Blogg

Oj, vad tiden sprang iväg!

29 okt 2018

Jösses! Jag tänkte att det kanske var dags att göra ett blogginlägg, då det var 1-2 månader sedan sist.... Trodde jag! Visserligen hänger frånvaron på bloggen ihop med att det har varit väldigt mycket jobb från tidig vår till nu. Mer eller mindre varje helg har varit bokad för diverse ceremonier. 

I sommar har jag kombinerat bröllopsgig med teater i Hälsingland. Ungefär varannan sommar sätts Söderblomspelet upp i Trönö, Hälsingland. Där har jag deltagit sedan jag var 8 år, så det har blivit några år med gänget. I huvudrollen som Nathan Söderblom ser man fantastiska Erik Ehn - Trönösonen, som började sin skådespelarkarriär i just Söderblomspelet som liten pojke, men som nu gör huvudroller på Dramaten. Nu som senast i Peer Gynt! De som missade att se honom i rollen som herr Gynt, bara måste se till att boka en biljett så snart den sätts upp på nytt. Jag kommer deffinitivt att se den igen, när det ges möjlighet! 

I sommar har det varit mycket bröllop och annorlunda bröllop, för min del! T.ex. ett ljuvligt bröllop på bryggan vid Krägga herrgård, vigsel i slottsträdgården vid Näsby slott, under maffiga trädkronor i en kohage utanför Trosa, fick åka båttaxi, samt släp efter fyrhjuling, tilll en kyrka på lilla Arholma  - som faktiskt invigdes av just Nathan Söderblom en gång i tiden. 
Detta är ett axplock av sommarens härliga bröllop. Förutom dessa har det smugit sig in en hel del "vanliga" kyrkobröllop och även dop och begravningar. 

Det är verkligen en ynnest att få vara en del av dessa högtider! 


Ha en fortsatt härlig dag 

 

Vårkänslor

3 apr 2018

Det är så härligt att få in fler och fler bokningar för våren och sommaren. 
Helt underbara sånger som önskas till de olika ceremonierna! En salig blandning av Coldplay och Thomas Di Leva. 
Längtar efter att sångåret drar igång på riktigt nu i april!

Hoppas ni haft en underbar påsk. 

Kram på er

 

Jobbåret 2018 är igång!

31 jan 2018

Snart har årets första månad fladdrat förbi! Det är verkligen så det känns, som att den fladdrat förbi! Nu i februari drar sångjobben igång mer på allvar igen. Det som är näst på tur är namngivning, som kommer att ske i hemmet. Det är alltid speciellt att få vara en del av någons dag, men det känns extra speciellet när det sker i hemmet. Det är verkligen en ära att få komma hem till familjen och sjunga på barnets namngivning.

Förfrågningarna inför sommarens och höstens bröllop fortsätter att komma in och det är härligt att se att det blir en härlig spridning när det gäller vigslar. Det är en salig blandning av slottsträdgårdar, stränder, logar och så självklart också kyrkor. 

Ser verkligen fram emot jobbåret 2018! 

NU KÖR VI!

Full fart i helgen!

18 dec 2017

I fredags var jag och coverbandet på Sjöcaféet på Djurgården och underhöll på en företagsfest. Fantastiskt härligt att få förgylla en fest med partymusik. Höjdpunkten var när en av de anställda på företaget fick komma upp och spela trummor! Tjejen gick all in och kompade först till We eill rock you, för att sedan gå över i ett trumsolo på några minuter. Heeeeelt underbart!! Kollegorna jublade som bara den! 

I lördags var det dopsång som stod på schemat. En Oscar som döptes, passande nog, i Oscarskyrkan. 

Nu är det slutspurten mot jul, med julshow med skolan på tisdag. I övrigt är det mest planering och organisering inför vårterminen som gäller resten av veckan och året. 

Önskar er en fantastisk vecka och hoppas den inte blir alltför stressig! Det viktiga i dessa tider är att tänka att hur mycket eller lite vi än hinner med, så blir det trots allt jul.

Kram

Jobben hopar sig!

4 dec 2017

Det börjar närma sig jul och nyår och flera sista-minuten gig ramlar in. Jobben hopar sig och det är körkonserter, julshower med eleverna i grundskolan och egna gig som står för dörren. Det är trångt i den där "dörren" så här när det börjar närma sig jul. Så för att toppa det hela så har det kommit in ett dop, ett företagsgig där det ska vara "Körslaget"-tema och ett företagsgig där jag kör covers med partyband också.

Det gäller ju dock att ta alla jobb med ro, så man inte blir stressad av situationen. Det är ju det här jag brinner för och då gäller det att passa på att njuta hela resan också. 

Så nu laddar jag med sångelever, betyg, omdömen, plugg och jobbförberedelser.

På julafton hittar ni mig sovandes med handen i chokladasken. haha.

Ha en fortsatt härlig måndag!

Kram 

Dags för quiz

17 okt 2017

Ikväll är det dags för en vända nere på Lindö Hotell & Konferens igen, då jag ska leda quiz för ett företag. 

Fram till dess blir det jobb med hemsidan och förberedelser här hemma.

Ha en underbar dag!

Körevent

29 sep 2017

Förra veckan var jag och min kollega Ulrika iväg med KÖREVENT och gjorde ett företagsjobb. Den här gången fick vi hålla i allting på engelska! Det svängde som bara den och lät alldeles fantastiskt! Så underbart att få sprida sångglädje och körglädje! www.korevent.se

Förutom mina vanliga körer och elever, så har jag även varit iväg och haft ett musikquiz nere på Lindö Hotell & Konferens nyligen. Det var ett ganska trött gäng som kom in i konferenslokalen efter en lång dag. Lite musikquiz ordnade minsann upp stämningen och gav ny energi! Det var ett galet glatt gäng som lämnade lokalen efter 1,5 timme av quiz med inslag av underhållning! Så härligt att få avsluta deras kväll på det sättet! 

Nästa vecka ska jag iväg på en spännande grej! Något som varit en dröm sedan jag var liten. Spännande, lite läskigt, men fantastiskt härligt. Vad det handlar om får jag skriva en annan gång. 

Ha en underbar helg.

Kram 

Sommaren närmar sig sitt slut

29 aug 2017

Sommaren närmar sig sitt slut!

Än återstår dock några bröllopsspelningar för min del. Sen börjar övriga spelningar ta överhand igen. De utomhusbröllop som jag sjungit på i sommar har klarat sig från regn, tack och lov! Det var vid en vigsel som regndropparna dök upp från klarblå himmel precis när själva vigseln var över. Som tur var så var det bara ett fåtal droppar och minglet som fortsatte i det fria klarade sig!

 

Det är så härligt att se olika typer av bröllop och hur de arrangeras. Sommarens härligaste inslag, rent stylingmässigt, måste jag ändå säga var ett bröllop som hölls precis vid strandkanten. Paret hade ordnat så gästerna fick sitta på höbalar. På varje höbal låg en vit filt ihoprullad, om det skulle bli kyligt. Det var en fantastiskt härlig syn! Romantiskt, naturligt och vackert! 

 

Den här sommaren har även bjudit på ett flertal nya bekantskaper på låtfronten för min del. Trodde inte det skulle kunna finnas fler kärlekssånger som jag inte hade hört, men ack så jag bedrog mig. Alltid härligt att få fler låtar i sin repertoar.

 

Kärlek  <3

Framförhållning!

17 maj 2017

Äntligen börjar det lukta vår i luften! Just idag är det visserligen väldigt regnigt, men hellre det är snöigt!

Vid den här tidpunkten brukar det allt som oftast rassla till inför sommarens bröllop. Förstå min förvåning när jag härom veckan fick en förfrågan om bröllop i september.... 2018!!! 

Ha en fortsatt härlig vecka!

Vår i luften!

27 mar 2017

Nu är det äntligen sommartid och det är minsann vår i luften! Krokusarna blommar för fullt och solen värmer kinderna. 

"Utanför fönstret slår våren ut, marken blir grön igen och allt som var dött väcks till liv. Det kan också vi, så länge vi älskar"

Snart drar bröllopssäsongen igång på allvar! <3

Nu kan jag avslöja!

21 feb 2017

Äntligen kan jag avslöja ett roligt och spännande samarbete!

Från och med nu så har jag hand om Musikevenemang-sidan på Lindö Hotell & Konferens. Där finns ett flertal paket för kunder att välja mellan, som tillval när de besöker/har sina event/konferenser på Lindö. Klicka på länken nedan! 

Aja Thelin Musikevenemang på Lindö Hotell & Konferens

Ha en fortsatt härlig februari!

Nu dop, sen bröllop.

7 feb 2017

De senaste dagarna har det varit flera som frågat om just datumet 25/2 när det gäller dop. Under ett och samma dygn kom 3 förfrågningar om det datumet. Måste vara något alldeles särskilt! 
Den närmsta tiden har jag lite olika gig planerade. Det är dop, mingel och pubkvällar inbokade, men sommarens bröllop börjar fylla min kalender och det känns som att det här verkligen kommer bli en bröllopssommar! Tur att jag har ett bra system för att hålla i ordning bland alla bokningar och önskemål, så jag inte börjar sjunga fel sång vid något bröllop.

Har en bekant som faktiskt berättade en sådan histora för mig. Hans bror sjöng vid ett bröllop och när han hade sjungit låten och trodde han var klar, så satt han bara och slappnade av.... Då blev det plötsligt tyst och han tittade upp och både paret och prästen tittade på honom... Då mindes han plötsligt, lite svagt, någon mailkonversation om att de önskade en låt extra.... Han hade ingen aning om vilken.... Han gick fram till pianot, satte sig, slog ner ett ackord... Sen minns han inget mer. Sedan den dagen gör han inte längre bröllopsgig.

Så än en gång, tack och lov för ett bra system inför sommaren! :)  

Spännande samarbeten och nya sånger

23 jan 2017

Sitter och spelar piano. Gäller att hålla spelfingrarna i trim så de inte får en chock sen när det blir högsäsong och de ska leverera konstant. 

Helt underbart att solen börjar leta sig fram på himlen. Tycker mig känna en doft av vår i luften. Så härligt! Eller är det bara önsketänkande? 

Nya spännande samarbeten är på gång också! Möten börjar bokas och 2017 ser ut att bli ett riktigt spännande år.

Ha en härlig januaridag!  

 

Nytt år!

9 jan 2017

Nu är det nya året igång för fullt! Hoppas ni alla haft en underbar jul och nyår. 

Här är det nytt år och även nya låtar till viss del. Redan nu är det flera, för mig, helt nya låtar som önskats. Spännande! Härligt att bredda repertoaren ännu mer, för att på så sätt kunna erbjuda framtida kunder fler låtar som förslag. 

Mvh Aja

Sommarens bokningar är igång!

20 dec 2016

Bokningarna inför sommarens bröllop är i full gång och detta redan innan jul! Så härligt! 

Förutom sommarmånaderna så är just december en väldigt hektisk månad i musikvärlden, så det är knappt jag förstått att det faktiskt kommit in bokningar enda fram till september. Nu börjar det dock sjunka in och det känns juvligt!

Igårkväll var det företagsgig med jultema på schemat och imorgon är det dags för årets sista jobb för min del. Då är det nämligen julavslutning på den skola där jag jobbar en dag i veckan. Jag kommer sitta och njuta där vid pianot när jag hör barnen sjunga alla fina julsånger.

God jul och gott nytt år på er!

 

← Äldre inlägg