AJAS BRÖLLOPSMUSIK

- stämningsfull musik vid er dag

Blogg

Mailtrassel

6 okt 2020

Har precis upptäckt att min mail varit frånkopplad i nästan 3 månader. Har tänkt att det berott på Corona att det varit så lugnt, men inser nu att det är helt stopp. Går ej att mail till min infoadress... 

Har kontaktat support och hoppas på snabb hjälp därifrån. 

Nås på [javascript protected email address] tills det är löst! 

Önskar er en underbar höst.

 

Höst i luften

21 sep 2020

Det är höst i luften och det känns som att lördagen bjöd på en sista sommardag. Vi njöt i fulla drag och är glada för att vi fick en till vända med varma solstrålar innan vi går in i hösten på riktigt. 

I vanliga fall brukar det ju vara ungefär nu det börjar mattas av med bröllopsspelningar. Ibland kan det vara ett fåtal som trillar över in i oktober också, men allt som oftast så är helgerna ganska lugna mot slutet av september. I år blev ju inte som något annat år, men jag är så tacksam för de bröllop jag fick äran att sjunga på i sommar. Sommaren där utomhusbröllopen dominerade. 

Jag njuter av att min kör är igång och det är så ljuvligt att vara på plats i den stora lokalen igen. Även om vi står med stort mellanrum och det kanske inte blir exakt samma känsla som i vanliga fall, så KAN vi ses och sjunga tillsammans.

Tack och lov så tycker jag hösten är väldigt mysig och längtar efter att få tända ljus och lyssna på mustiga sångröster ur högtalaren samtidigt som jag äter en mustig soppa. Mustigt ska det vara! Apropå mustigt så har min son redan börjat sjunga på julsånger.... Det är min kille det! laughing 

Önskar er en underbar höst! 

Kram

En annorlunda vår

29 jun 2020

2020 kom, med många förväntningar. Tänk hur allt kan förändras och få en hel värld att hamna "på vänt"....

För min del blev sommaren självklart annorlunda än planerat. Söderblomspelet i Trönö, Söderhamn, fick ställas in och de bröllop som var bokade blev inställda. Har några mindre bröllop i slutet av sommaren, som iaf blir av.

Nu är det bara att hålla tummarna att allt blir som vanligt, eller iaf så vanligt det kan bli.... Känns som att vi omvärderar mycket nu och att det blir lite av en annan kultur när det lugnat sig.

Hur det än blir, så kommer det bli bra. Vi får se till att det blir bra. 

"Det är för oss solen går upp och lyser på oss, för kärlekens skull"

Pride!

9 mar 2020

Idag blev det offentligt att jag ska göra årets Pridelåt till Söderhamn Pride! 

 

Ska bli så roligt att få göra den. Är just nu igång med att skriva den och jag bara längtar efter att få göra den tillsammans med mitt gäng. Det kommer vara jag, Emma Liw, David Larsson Lundin och Helena Bylund som framför den tillsammans. 

 

Det har snurrat många varianter av låtar i mitt huvud. Många olika stilar. Ska det vara svenska, eller engelska? Har en oändlig mängd av små ljudklipp inspelade på telefonen. Idag på förmiddagen bestämde jag mig. Några slingor som återkommit senaste veckan fick utgöra grunden till låten. 

6/6 är det dags laughing

LÄNGTAR!

Sommarens sista bröllop

13 okt 2019

Härom helgen betade jag av "sommarens" sista bröllop. Det var visserligen ingen sommarkänsla, då det var småkyligt och spöregn... Så nu kan vi väl klassa sommaren som över laughing

Den här säsongen hinner knappt avslutas innan planeringen för nästa är igång. Redan nu bokad för flera bröllop nästa sommar. Det känns så underbart och jag är så tacksam för att jag får äran att vara en del av en så stor och viktig dag i dessa människors liv. 

Det här är verkligen ett jobb jag inte kan tröttna på. Inget bröllop är det andra likt. Den magiska känslan som infinner sig i samma stund gästerna börjar inta sina platser inför vigseln, tårarna man får blinka bort när man ser paret stråla, så ofantligt mycket kärlek och värme. Det är en ynnest att få vara en del av detta, gång på gång. 

Ha en fortsatt härlig höst! 

Kram

Jobb jobb jobb!

2 jun 2019

Hinner knappt uppdatera på hemsidan, då det är så galet mycket med avslutningar med körer, skolor, samt att jag gör dop/bröllop/begravning för fullt nu. Efter midsommar lugnar det ner sig under vardagarna och då är det mestadels helgerna som är fyllda med jobb, men helt fritt blir det inte under veckorna heller. Sommarlovskör för barn, studiojobb och lite annat är planerat. 

Härom veckan fick jag rycka in och vara både kantor och vaktmästare, prästen, kantorn och vaktmästaren hade fått fel tid till vigseln. Prästen fick jag tag på, men inte dom andra. Så det var bara att leta fram psalmerna och ställa upp noterna vid flygeln. Dessutom fick jag starta kyrkans ljudanläggning, leta fram mikrofoner och ställa in ljudet för mig och prästen. Så det blev bröllop efter många om och men. Efter bröllopet var det full fart iväg för att ha körkonsert på Majfesten i Vallentuna. Som tur är kunde en tjej i kören ha uppsjungning med resten och sen kom jag inglidandes 5 minuter innan vi skule uppträda. 

Vid den körkonsert jag hade några dagar senare, kunde inte vaktmästaren på plats sköta den ljudanläggning de hade och visste inte alls vilka prylar osm fanns att tillgå, så då fick jag rycka ut igen. Tack och lov löste det sig även den gången, men nu hoppas jag att det blir lugnare framträdanden framöver, för nu är det bokat mer eller mindre varje helg t.o.m september..... 

Ha en underbar sommar! cool

 

Säsongen är redan igång!

28 feb 2019

Jösses, vad våren kom tidigt! 

Blommorna har redan letat sig fram och vårkänslorna likaså! Bokningarna för sommaren och hösten kommer iaf in bra mycket tidigare än vanligt. Nu har jag dop/bröllop/begravnings-bokningar varje månad fram till september. Så nu är det bara att fortsätta fylla på med bokningar i de luckor som finns kvar. HÄRLIGT! 

Har sjungit på några dop de senaste veckorna. Skön start på säsongen.

Ser fram emot en härlig vår, sommar och höst smile

Oj, vad tiden sprang iväg!

29 okt 2018

Jösses! Jag tänkte att det kanske var dags att göra ett blogginlägg, då det var 1-2 månader sedan sist.... Trodde jag! Visserligen hänger frånvaron på bloggen ihop med att det har varit väldigt mycket jobb från tidig vår till nu. Mer eller mindre varje helg har varit bokad för diverse ceremonier. 

I sommar har jag kombinerat bröllopsgig med teater i Hälsingland. Ungefär varannan sommar sätts Söderblomspelet upp i Trönö, Hälsingland. Där har jag deltagit sedan jag var 8 år, så det har blivit några år med gänget. I huvudrollen som Nathan Söderblom ser man fantastiska Erik Ehn - Trönösonen, som började sin skådespelarkarriär i just Söderblomspelet som liten pojke, men som nu gör huvudroller på Dramaten. Nu som senast i Peer Gynt! De som missade att se honom i rollen som herr Gynt, bara måste se till att boka en biljett så snart den sätts upp på nytt. Jag kommer deffinitivt att se den igen, när det ges möjlighet! 

I sommar har det varit mycket bröllop och annorlunda bröllop, för min del! T.ex. ett ljuvligt bröllop på bryggan vid Krägga herrgård, vigsel i slottsträdgården vid Näsby slott, under maffiga trädkronor i en kohage utanför Trosa, fick åka båttaxi, samt släp efter fyrhjuling, tilll en kyrka på lilla Arholma  - som faktiskt invigdes av just Nathan Söderblom en gång i tiden. 
Detta är ett axplock av sommarens härliga bröllop. Förutom dessa har det smugit sig in en hel del "vanliga" kyrkobröllop och även dop och begravningar. 

Det är verkligen en ynnest att få vara en del av dessa högtider! 


Ha en fortsatt härlig dag 

 

Vårkänslor

3 apr 2018

Det är så härligt att få in fler och fler bokningar för våren och sommaren. 
Helt underbara sånger som önskas till de olika ceremonierna! En salig blandning av Coldplay och Thomas Di Leva. 
Längtar efter att sångåret drar igång på riktigt nu i april!

Hoppas ni haft en underbar påsk. 

Kram på er

 

Jobbåret 2018 är igång!

31 jan 2018

Snart har årets första månad fladdrat förbi! Det är verkligen så det känns, som att den fladdrat förbi! Nu i februari drar sångjobben igång mer på allvar igen. Det som är näst på tur är namngivning, som kommer att ske i hemmet. Det är alltid speciellt att få vara en del av någons dag, men det känns extra speciellet när det sker i hemmet. Det är verkligen en ära att få komma hem till familjen och sjunga på barnets namngivning.

Förfrågningarna inför sommarens och höstens bröllop fortsätter att komma in och det är härligt att se att det blir en härlig spridning när det gäller vigslar. Det är en salig blandning av slottsträdgårdar, stränder, logar och så självklart också kyrkor. 

Ser verkligen fram emot jobbåret 2018! 

NU KÖR VI!

Full fart i helgen!

18 dec 2017

I fredags var jag och coverbandet på Sjöcaféet på Djurgården och underhöll på en företagsfest. Fantastiskt härligt att få förgylla en fest med partymusik. Höjdpunkten var när en av de anställda på företaget fick komma upp och spela trummor! Tjejen gick all in och kompade först till We eill rock you, för att sedan gå över i ett trumsolo på några minuter. Heeeeelt underbart!! Kollegorna jublade som bara den! 

I lördags var det dopsång som stod på schemat. En Oscar som döptes, passande nog, i Oscarskyrkan. 

Nu är det slutspurten mot jul, med julshow med skolan på tisdag. I övrigt är det mest planering och organisering inför vårterminen som gäller resten av veckan och året. 

Önskar er en fantastisk vecka och hoppas den inte blir alltför stressig! Det viktiga i dessa tider är att tänka att hur mycket eller lite vi än hinner med, så blir det trots allt jul.

Kram

Jobben hopar sig!

4 dec 2017

Det börjar närma sig jul och nyår och flera sista-minuten gig ramlar in. Jobben hopar sig och det är körkonserter, julshower med eleverna i grundskolan och egna gig som står för dörren. Det är trångt i den där "dörren" så här när det börjar närma sig jul. Så för att toppa det hela så har det kommit in ett dop, ett företagsgig där det ska vara "Körslaget"-tema och ett företagsgig där jag kör covers med partyband också.

Det gäller ju dock att ta alla jobb med ro, så man inte blir stressad av situationen. Det är ju det här jag brinner för och då gäller det att passa på att njuta hela resan också. 

Så nu laddar jag med sångelever, betyg, omdömen, plugg och jobbförberedelser.

På julafton hittar ni mig sovandes med handen i chokladasken. haha.

Ha en fortsatt härlig måndag!

Kram 

Dags för quiz

17 okt 2017

Ikväll är det dags för en vända nere på Lindö Hotell & Konferens igen, då jag ska leda quiz för ett företag. 

Fram till dess blir det jobb med hemsidan och förberedelser här hemma.

Ha en underbar dag!

Körevent

29 sep 2017

Förra veckan var jag och min kollega Ulrika iväg med KÖREVENT och gjorde ett företagsjobb. Den här gången fick vi hålla i allting på engelska! Det svängde som bara den och lät alldeles fantastiskt! Så underbart att få sprida sångglädje och körglädje! www.korevent.se

Förutom mina vanliga körer och elever, så har jag även varit iväg och haft ett musikquiz nere på Lindö Hotell & Konferens nyligen. Det var ett ganska trött gäng som kom in i konferenslokalen efter en lång dag. Lite musikquiz ordnade minsann upp stämningen och gav ny energi! Det var ett galet glatt gäng som lämnade lokalen efter 1,5 timme av quiz med inslag av underhållning! Så härligt att få avsluta deras kväll på det sättet! 

Nästa vecka ska jag iväg på en spännande grej! Något som varit en dröm sedan jag var liten. Spännande, lite läskigt, men fantastiskt härligt. Vad det handlar om får jag skriva en annan gång. 

Ha en underbar helg.

Kram 

Sommaren närmar sig sitt slut

29 aug 2017

Sommaren närmar sig sitt slut!

Än återstår dock några bröllopsspelningar för min del. Sen börjar övriga spelningar ta överhand igen. De utomhusbröllop som jag sjungit på i sommar har klarat sig från regn, tack och lov! Det var vid en vigsel som regndropparna dök upp från klarblå himmel precis när själva vigseln var över. Som tur var så var det bara ett fåtal droppar och minglet som fortsatte i det fria klarade sig!

 

Det är så härligt att se olika typer av bröllop och hur de arrangeras. Sommarens härligaste inslag, rent stylingmässigt, måste jag ändå säga var ett bröllop som hölls precis vid strandkanten. Paret hade ordnat så gästerna fick sitta på höbalar. På varje höbal låg en vit filt ihoprullad, om det skulle bli kyligt. Det var en fantastiskt härlig syn! Romantiskt, naturligt och vackert! 

 

Den här sommaren har även bjudit på ett flertal nya bekantskaper på låtfronten för min del. Trodde inte det skulle kunna finnas fler kärlekssånger som jag inte hade hört, men ack så jag bedrog mig. Alltid härligt att få fler låtar i sin repertoar.

 

Kärlek  <3

← Äldre inlägg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)