AJAS BRÖLLOPSMUSIK

- stämningsfull musik vid er dag

Blogg

RSS

Sommaren på ingång

8 May 2023

Nu är verkligen sommaren runt hörnet! Så underbart 💐🌞⛱️🌊 

 

Några vigslar har det blivit även i vinter och i vår, men ser fram emot att säsongen nu drar igång på riktigt. Till helgen är det dags för sommarens första vigsel. 🎵🎶 

 

De 3 sånger som ska sjungas i helgen är "Så nära" i Molly Hammars version, "I came here for love" av Sigala i en akustisk variant, samt "Can't help falling in love with you" av Elvis. 

 

Så härligt att få förgylla bröllop med min sång och piano. 

 

Önskar er en fortsatt härlig vår/sommar 💐

 

/Angelica på Ajas bröllopsmusik

 

Sommaren har knackat på

7 Jun 2021

I helgen fick vi verkligen smaka på sommarkänsla! Sol, värme, bad, grillning! Underbart!

Med anledning av pandemin är det inte lika många bröllopsspelningar bokade för mig, men den här sommaren känns det faktiskt lagom mycket ändå. Några datum har jag ändå öppet om någon förfrågan skulle komma in, men det känns som att våren har varit fullpackad med mina andra jobb med kören, sångelever musiklektioner och sen den som jag lägger mest tid på; mitt jobb som Frisåtende hudvårdskonsult för Mary Kay. Tänk att jag fått "träffa" så galet mycket människor det här året, trots att jag inte träffat så många på riktigt, utan det har varit digitala träffar.

 

I sommar blir det några gig på privatfester, bröllopsgig och resten av tiden Mary Kay.

Förutom det blir det självklart en massa bad och bus med familjen.

Ska bli spännade att se om det dyker upp någon ny kärlek- eller sommarhit som kommer bli önskad framöver också. 

Önskar er en underbar juni! 

KRAM

 

 

Körprojekt

13 Apr 2021

Har verkligen ett spännande projekt framför mig nu med min kör. 

Vi kör digitalt den här terminen. När vi startade fanns hoppet om att hinna ses i lokalen innan terminen var slut, men jag förstår ju nu att det inte kommer bli så. 

 

Därför har jag bestämt att jag ska sätta ihop videos med körmedlemmarnas inspelningar på våra låtar. En läskig, spännande och rolig uppgift. Känner att det säkerligen kommer ta en hel del tid att få ihop det här och att lösa hur jag får ihop videos som spelats in på olika sätt, då medlemmarna har olika mobiler och datorer. Spännande var ordet! laughing

Att det inte ska lyckas finns inte på kartan, det kommer det göra. Om resultatet kommer bli perfekt är en anann femma. Just nu känner jag att det är huvudsaken det BLIR ett resultat. Kommer lära mig massor längs vägen och jag ser fram emot att höra mina underbara körmedlemmars röster tillsammans igen! <3

 

 

Covid 19

31 Oct 2020

Där slog det till mot körverksamheten...... 

Dök upp ett mail att privatpersoner inte får hyra lokalen fram t.o.m 19/11.... Nu är det bara att hålla tummarna att det öppnas upp efter det. 

Vår verksamhet innebär ju inte på något sätt någon nära kontakt, så vi kan ju anpassa oss efter de råd och rekommendationer som finns. Handsprit, utspridda i lokalen och öppet för vädring och alla kan droppa in om vart annat, så det blir inte stopp vid ingången. MEN vad spelar det för roll när möjligheten stryps helt att hyra under en period. 

Samtidigt förstår jag att man behöver skärpa råden och rekommendationerna, med anledning av att många inte bryr sig... Men de som inte bryr sig struntar nog ändå i de nya råd som lämnas... Så det svider lite just nu att vi som är så nogranna hamnar mellan. 

 

Hur som haver så är det viktigaste att det här dumma Covid-19 raderas en gång för alla, om det ens är möjligt... 

 

Vi får kämpa på och hålla tummarna att det här tar slut snart! 

Kram på er

Mailtrassel

6 Oct 2020

Har precis upptäckt att min mail varit frånkopplad i nästan 3 månader. Har tänkt att det berott på Corona att det varit så lugnt, men inser nu att det är helt stopp. Går ej att mail till min infoadress... 

Har kontaktat support och hoppas på snabb hjälp därifrån. 

Nås på [javascript protected email address] tills det är löst! 

Önskar er en underbar höst.

 

Höst i luften

21 Sep 2020

Det är höst i luften och det känns som att lördagen bjöd på en sista sommardag. Vi njöt i fulla drag och är glada för att vi fick en till vända med varma solstrålar innan vi går in i hösten på riktigt. 

I vanliga fall brukar det ju vara ungefär nu det börjar mattas av med bröllopsspelningar. Ibland kan det vara ett fåtal som trillar över in i oktober också, men allt som oftast så är helgerna ganska lugna mot slutet av september. I år blev ju inte som något annat år, men jag är så tacksam för de bröllop jag fick äran att sjunga på i sommar. Sommaren där utomhusbröllopen dominerade. 

Jag njuter av att min kör är igång och det är så ljuvligt att vara på plats i den stora lokalen igen. Även om vi står med stort mellanrum och det kanske inte blir exakt samma känsla som i vanliga fall, så KAN vi ses och sjunga tillsammans.

Tack och lov så tycker jag hösten är väldigt mysig och längtar efter att få tända ljus och lyssna på mustiga sångröster ur högtalaren samtidigt som jag äter en mustig soppa. Mustigt ska det vara! Apropå mustigt så har min son redan börjat sjunga på julsånger.... Det är min kille det! laughing 

Önskar er en underbar höst! 

Kram

En annorlunda vår

29 Jun 2020

2020 kom, med många förväntningar. Tänk hur allt kan förändras och få en hel värld att hamna "på vänt"....

För min del blev sommaren självklart annorlunda än planerat. Söderblomspelet i Trönö, Söderhamn, fick ställas in och de bröllop som var bokade blev inställda. Har några mindre bröllop i slutet av sommaren, som iaf blir av.

Nu är det bara att hålla tummarna att allt blir som vanligt, eller iaf så vanligt det kan bli.... Känns som att vi omvärderar mycket nu och att det blir lite av en annan kultur när det lugnat sig.

Hur det än blir, så kommer det bli bra. Vi får se till att det blir bra. 

"Det är för oss solen går upp och lyser på oss, för kärlekens skull"

Pride!

9 Mar 2020

Idag blev det offentligt att jag ska göra årets Pridelåt till Söderhamn Pride! 

 

Ska bli så roligt att få göra den. Är just nu igång med att skriva den och jag bara längtar efter att få göra den tillsammans med mitt gäng. Det kommer vara jag, Emma Liw, David Larsson Lundin och Helena Bylund som framför den tillsammans. 

 

Det har snurrat många varianter av låtar i mitt huvud. Många olika stilar. Ska det vara svenska, eller engelska? Har en oändlig mängd av små ljudklipp inspelade på telefonen. Idag på förmiddagen bestämde jag mig. Några slingor som återkommit senaste veckan fick utgöra grunden till låten. 

6/6 är det dags laughing

LÄNGTAR!

Sommarens sista bröllop

13 Oct 2019

Härom helgen betade jag av "sommarens" sista bröllop. Det var visserligen ingen sommarkänsla, då det var småkyligt och spöregn... Så nu kan vi väl klassa sommaren som över laughing

Den här säsongen hinner knappt avslutas innan planeringen för nästa är igång. Redan nu bokad för flera bröllop nästa sommar. Det känns så underbart och jag är så tacksam för att jag får äran att vara en del av en så stor och viktig dag i dessa människors liv. 

Det här är verkligen ett jobb jag inte kan tröttna på. Inget bröllop är det andra likt. Den magiska känslan som infinner sig i samma stund gästerna börjar inta sina platser inför vigseln, tårarna man får blinka bort när man ser paret stråla, så ofantligt mycket kärlek och värme. Det är en ynnest att få vara en del av detta, gång på gång. 

Ha en fortsatt härlig höst! 

Kram

Jobb jobb jobb!

2 Jun 2019

Hinner knappt uppdatera på hemsidan, då det är så galet mycket med avslutningar med körer, skolor, samt att jag gör dop/bröllop/begravning för fullt nu. Efter midsommar lugnar det ner sig under vardagarna och då är det mestadels helgerna som är fyllda med jobb, men helt fritt blir det inte under veckorna heller. Sommarlovskör för barn, studiojobb och lite annat är planerat. 

Härom veckan fick jag rycka in och vara både kantor och vaktmästare, prästen, kantorn och vaktmästaren hade fått fel tid till vigseln. Prästen fick jag tag på, men inte dom andra. Så det var bara att leta fram psalmerna och ställa upp noterna vid flygeln. Dessutom fick jag starta kyrkans ljudanläggning, leta fram mikrofoner och ställa in ljudet för mig och prästen. Så det blev bröllop efter många om och men. Efter bröllopet var det full fart iväg för att ha körkonsert på Majfesten i Vallentuna. Som tur är kunde en tjej i kören ha uppsjungning med resten och sen kom jag inglidandes 5 minuter innan vi skule uppträda. 

Vid den körkonsert jag hade några dagar senare, kunde inte vaktmästaren på plats sköta den ljudanläggning de hade och visste inte alls vilka prylar osm fanns att tillgå, så då fick jag rycka ut igen. Tack och lov löste det sig även den gången, men nu hoppas jag att det blir lugnare framträdanden framöver, för nu är det bokat mer eller mindre varje helg t.o.m september..... 

Ha en underbar sommar! cool

 

Säsongen är redan igång!

28 Feb 2019

Jösses, vad våren kom tidigt! 

Blommorna har redan letat sig fram och vårkänslorna likaså! Bokningarna för sommaren och hösten kommer iaf in bra mycket tidigare än vanligt. Nu har jag dop/bröllop/begravnings-bokningar varje månad fram till september. Så nu är det bara att fortsätta fylla på med bokningar i de luckor som finns kvar. HÄRLIGT! 

Har sjungit på några dop de senaste veckorna. Skön start på säsongen.

Ser fram emot en härlig vår, sommar och höst smile

Oj, vad tiden sprang iväg!

29 Oct 2018

Jösses! Jag tänkte att det kanske var dags att göra ett blogginlägg, då det var 1-2 månader sedan sist.... Trodde jag! Visserligen hänger frånvaron på bloggen ihop med att det har varit väldigt mycket jobb från tidig vår till nu. Mer eller mindre varje helg har varit bokad för diverse ceremonier. 

I sommar har jag kombinerat bröllopsgig med teater i Hälsingland. Ungefär varannan sommar sätts Söderblomspelet upp i Trönö, Hälsingland. Där har jag deltagit sedan jag var 8 år, så det har blivit några år med gänget. I huvudrollen som Nathan Söderblom ser man fantastiska Erik Ehn - Trönösonen, som började sin skådespelarkarriär i just Söderblomspelet som liten pojke, men som nu gör huvudroller på Dramaten. Nu som senast i Peer Gynt! De som missade att se honom i rollen som herr Gynt, bara måste se till att boka en biljett så snart den sätts upp på nytt. Jag kommer deffinitivt att se den igen, när det ges möjlighet! 

I sommar har det varit mycket bröllop och annorlunda bröllop, för min del! T.ex. ett ljuvligt bröllop på bryggan vid Krägga herrgård, vigsel i slottsträdgården vid Näsby slott, under maffiga trädkronor i en kohage utanför Trosa, fick åka båttaxi, samt släp efter fyrhjuling, tilll en kyrka på lilla Arholma  - som faktiskt invigdes av just Nathan Söderblom en gång i tiden. 
Detta är ett axplock av sommarens härliga bröllop. Förutom dessa har det smugit sig in en hel del "vanliga" kyrkobröllop och även dop och begravningar. 

Det är verkligen en ynnest att få vara en del av dessa högtider! 


Ha en fortsatt härlig dag 

 

Vårkänslor

3 Apr 2018

Det är så härligt att få in fler och fler bokningar för våren och sommaren. 
Helt underbara sånger som önskas till de olika ceremonierna! En salig blandning av Coldplay och Thomas Di Leva. 
Längtar efter att sångåret drar igång på riktigt nu i april!

Hoppas ni haft en underbar påsk. 

Kram på er

 

Jobbåret 2018 är igång!

31 Jan 2018

Snart har årets första månad fladdrat förbi! Det är verkligen så det känns, som att den fladdrat förbi! Nu i februari drar sångjobben igång mer på allvar igen. Det som är näst på tur är namngivning, som kommer att ske i hemmet. Det är alltid speciellt att få vara en del av någons dag, men det känns extra speciellet när det sker i hemmet. Det är verkligen en ära att få komma hem till familjen och sjunga på barnets namngivning.

Förfrågningarna inför sommarens och höstens bröllop fortsätter att komma in och det är härligt att se att det blir en härlig spridning när det gäller vigslar. Det är en salig blandning av slottsträdgårdar, stränder, logar och så självklart också kyrkor. 

Ser verkligen fram emot jobbåret 2018! 

NU KÖR VI!

Full fart i helgen!

18 Dec 2017

I fredags var jag och coverbandet på Sjöcaféet på Djurgården och underhöll på en företagsfest. Fantastiskt härligt att få förgylla en fest med partymusik. Höjdpunkten var när en av de anställda på företaget fick komma upp och spela trummor! Tjejen gick all in och kompade först till We eill rock you, för att sedan gå över i ett trumsolo på några minuter. Heeeeelt underbart!! Kollegorna jublade som bara den! 

I lördags var det dopsång som stod på schemat. En Oscar som döptes, passande nog, i Oscarskyrkan. 

Nu är det slutspurten mot jul, med julshow med skolan på tisdag. I övrigt är det mest planering och organisering inför vårterminen som gäller resten av veckan och året. 

Önskar er en fantastisk vecka och hoppas den inte blir alltför stressig! Det viktiga i dessa tider är att tänka att hur mycket eller lite vi än hinner med, så blir det trots allt jul.

Kram

← Äldre inlägg